تبليغات يادآوري كننده
زماني كه كالايي در منحني عمر خود در مرحلهي بلوغ قرار داشته باشد تبليغات يادآوري كننده از اهميت ويژهاي برخوردار است زيرا باعث ميشود كه مصرفكنندگان همچنان دربارهي محصول بينديشند و آن را در خاطر داشته باشند.
تبليغات پرهزينهي نوشابههاي مشهوري چون كوكاكولا در تلويزيون، اغلب براي يادآوري كردن نام محصول به مردم است و صرفاً به آگاهي دادن و ترغيب آنان نميپردازد.
در شركتهای خدماتي مانندسازمانهاي آموزشي، بيمه و حتي بانكها بيشتر از اين روش استفاده ميشود. با توجه به اين تقسيمبنديها به نظر ميرسد تبليغات در زمينهي گردشگري بيشتر در دستهي تبليغات اطلاعرسان و يادآوري كننده قرار دارد. (همان منبع، 19)
اگر اين كاركردهاي كلي را به موارد كوچكتري تقسيم كنيم ميتوان گفت كه تبليغات براي تمامی مقاصد زير كاربرد دارد:
1ـ ايجاد آگاهي نسبت به صنعت، شركت و نام تجاري
2ـ تقويت، حفظ و اصلاح عقايد و نگرشها
3ـ معرفي كالاهاي جديد
4ـ يادآوري نام تجاري و ويژگيهاي آن
5ـ تشويق مشتري به خريد و مصرف كالا
6ـ تشويق خريدار به تكرار خريد
7ـ آفرينش تصوير مطلوب در ذهن مخاطب نسبت به نام تجاري
8ـ دستكاري ذهن و ترغيب مخاطب براي ابراز واكنشي معين
9ـ تثبيت تقاضا در بازارهاي انتخاباتي.
10ـ بياثر كردن تبليغات رقبا.
11ـ افزايش مصرف يك كالا يا بهرهگيري از يك خدمت.
12ـ يادآوري به مشتريان گذشته. (روستا، 1390، 91)
2-1-5 عناصر موجود در پيام تبليغاتي
امروزه براي ارزيابي موفقيت يك تبليغ از نظر ساخت عوامل متعددي را در نظر ميگيرند كه ارتباط متقابل اين اجزا با يكديگر موجب ساخت مناسب يك تبليغ ميشود. عواملي نظير موسيقي، كلام، تصوير، رنگ، صحنهپردازي و… در اين محيط قرار ميگيرند. در اينجا به تشريح برخي از آنها ميپردازيم:
موسيقي:
«موسيقي به عنوان یكي از اجزاء پيام تبليغاتي و در عين حال از مهمترين آنهاست. موسيقي به عنوان
يك موج ناگهاني از هارموني باعث جلب توجه ميشود و ميتواند به صورت يك طنين هميشگي در ذهن باقي بماند، جلوههاي بصري يا حساس موجود در تبليغات را برجسته سازد و معناي جديدي به آگهي بدهد. » (جی تلیس،196،1389)
«آنچه در این میان مهم است آن كه موسيقي بايد در خدمت ساير اجزاي تبليغ باشد و به درك بهتر تبليغ و ايجاد ارتباط كاملتر به مخاطب كمك كند.
موسيقي علاوه بر اين كه باید زير نظر متخصص موسيقي ساخته شود بايد با فضاي تبليغ، همخواني داشته باشد يعني تنها خوش ساخت بودن كافي نيست بلكه موسيقي بايد كمك كند كه كار انتقال پيام به مخاطب بهتر ارايه شود و با ساير اجزاي تبليغ و نيز پيام تبليغ همخواني داشته باشد.
مدير تبليغات با در نظر گرفتن هدف تبليغ خود به همراه متخصصان موسيقي ميتواند در خصوص تناسب موزيك با تبليغ و اهداف آن نظر بدهد.
حضور موسيقي در تيزرها يا به عنوان زمينه كلام و تصاوير است يا به صورت موزون با كلام همراه ميشود. موسيقي به عنوان زمينه هميشه يك راه حل قطعي است.