طبقه بندی محصول تن ماهی:/پایان نامه توسعه صادرات کنسرو ماهی

دانلود پایان نامه

طبقه بندی محصول

کنسروهاى ماهى تن به سه صورت زیر طبقه بندى و عرضه مى گردند:

1-  به صورت گوشت تکه اى در روغن

2- به صورت گوشت خرد شده در روغن

3-به صورت مخلوط گوشت تکه اى و خرد شده در روغن

کنسرو ماهى تن در داخل قوطى هاى فلزى بسته بندى مى شوند .

ماهى پخته شده درون قوطى هایى به گنجایش 80 گرم تا 180 گرم ریخته مى شود و پس از مراحل پرکردن قوطى ها و تخلیه هواى داخل آ نها و دربندى و ا ستریلیزاسیون، شسته شده و سپس به صورت دستى توسط کارگران اتیکت هاى کاغذى مخصوص چاپ شده روى قوطى ها چسبانیده مى شود . سپس هر48  قوطى در داخل یک کارتن قرار داده شده بسته بندى مى گردد.

در داد و ستدهای بین المللی جهت کد بندی کالاها در امر صادرات و واردات و تعیین حقوق گمرکی و سود بازرگانی، بیشتر از دو نوع طبقه بندی استفاده می شود. یکی از طبقه بندیها نامگذاری بروکسل و دیگری طبقه بندی مرکز استاندارد تجارت بین الملل می باشد. www.shilat.com

روش طبقه بندی مورد استفاده در بازرگانی خارجی ایران، طبقه بندی بروکسل است که بنابر نیازها و کاربردهای خاص موجود، بعضاً تقسیم بندیهای بیشتری در زیر تعرفه ها انجام گرفته است.

 

نمایشگر2-5)– طبقه بندی حقوق گمرکی تون ماهی

(منبع : پايگاه اطلاع رساني سازمان توسعه تجارت جمهوري اسلامي ايران) www.tpo.ir

امروزه با پیشرفت صنایع و تکنولوزى در جهان، یک کالا در یک مورد، مصرف انحصارى نداشته، بلکه

محصولات مشا بهى مى توانند به آسانى جایگزین آن کالا گردند. صنایع غذایى نیز نمى توا ند از این امر مستثنى باشد.

به عنوان کالاهاى جانشین کنسرو ماهى تن، مى توان از انواع دیگر کنسرو ماهی نام برد . همچنین کنسروهاى دیگر مانند کنسرو لوبیا، بادمجان، خورشتهاى مختلف و انواع فرآورده هاى گوشتى دیگر مثل سوسیس وکالباس را مى توان رقیب هاى دیگرى براى کنسرو ماهی تن به حساب آورد.

از آن جایى که علاقمندى مصرف کنندگان به استفاده ازکنسروهاى ماهى عارى از استخوان بیشتر از کنسروهاى ماهى استخوان دار نظیرکنسرو ماهى کيلکا مى باشد، استفاده ازکنسرو ماهى تن از مابقى انواع کنسرو ماهى بیشتر مى باشد. (سازمان شيلات  جمهوری اسلامی ایران)  www.shilat.com

همچنین به خاطر ارزش غذایى و پروتئینى تن ماهى نسبت به کنسروهاى لوبیا، بادمجان و … و نیز به علت مشکل تمیز نمودن ماهى و پخت آن در منزل، کنسرو ماهى تن مصرف بیشترى را به خود اختصاص مي دهد.

قابل ذکر مى باشد که به خاطر افزودنى هاى مجازى که به تن ماهى ا ضافه مى شوند و نیز میزان نمک استفاده شده در فرمولاسیون تهیه انواع تن، مصرف کنندگان مختلفى با ذائقه هاى مختلف نسبت به مصرف انواع کنسرو تن ماهى علاقه نشان مى دهند. http://ifro.ir/portal.aspx))

دانلود پایان نامه